Včerejší schůze nám objasnila vše, co jsme chtěli


Autor: pan Shimi - Datum: 18 únor 2020

Takže jak nastínil už včera Zelí, rozepíšu se zde o pár bodech, které byly předmětem včerejší schůzky na zimáku. Ta byla rozdělena na dvě části, přičemž ta první se týkala chystané rekonstrukce stadionu a ta druhá sportovního hlediska a věcí, které jsou na programu v současné době. A tímto směrem se budu ubírat i v článku. Pro ty, kteří se k tomu ještě nedostali zároveň upozorňuji na nový článek na oficiálních stránkách Rytířů, kde se tomuto tématu Lukáš Jůdl věnuje z pohledu vedení klubu. Já přináším pohled z druhé strany.
 

1. část – Rekonstrukce stadionu Schůzky se zúčastnili kompetentní lidé, kteří se okolo rekonstrukce budou pohybovat. Byli tu přítomni zástupci vedení klubu, města Kladna i architekt. No a pak také my, zástupci fanouškovské obce.

Rekonstrukce stadionu bude rozdělena do několika fází. To hlavní, na co se všichni soustředí v první fázi, je střecha. Ta se bude řešit primárně a až poté přijdou na řadu další věci. Důvod je prostý. Střecha je nejpalčivější věc, která nesnese už žádný odklad a to z důvodu obavy, že v případě VELMI nepříznivého počasí, může nastat nějaký problém a také z důvodu administrativního, protože již nebude nadále možné žádat o výjimky pro odklad rekonstrukce. Pro veřejnost je zásadní hlavně ta věc a tím jsme byli ujištěni, že střecha je neustále a pečlivě kontrolována a nehrozí žádné nebezpečí a lidé tak nemusí mít žádné obavy o svoji bezpečnost. Výběrové řízení na rekonstrukci bude spuštěno již nyní v březnu a do konce roku má být jasno. Počítá se i s případným zdržením, jako jsou například odvolání neúspěšných firem a jiné případné administrativní problémy. A i když stát se samozřejmě může cokoliv, když vše půjde jak má, na jaře 2021 bude rekonstrukce zahájena.

Zde jsme byli ujištěni, že zahájení začne hned po skončení sezóny, takže práce nebudou mít žádný vliv na sportovní chod klubu v sezóně 2020/21. Pokud vše půjde podle plánů, práce by měly být hotovy do začátku nové sezóny a start ročníku 2021/22 by tak měl proběhnout v již rekonstruovaném stadionu. Ovlivněna tak bude předsezónní příprava, ale jako vždy se využije druhá plocha (ještě že ji máme). Cena rekonstrukce střechy má být 150 milionů. Během ní dojde k výměně oken, vzduchotechniky, osvětlení, ozvučení, nového zateplení atd.

Teprve poté, až bude hotova střecha, začne se s dalšími úpravami. Týkat se to má především zázemí, jako kabiny nebo záchody. Ohledně občerstvení se prozatím se změnami nepočítá, protože nahoře na ochozu se počítá s jinými úpravami jako jsou například nové skyboxy na severní tribuně a VIP prostory na jižní. Zajímaly nás i další věci, jako třeba ochrana nejvyšších řad na sezení na severní tribuně. Přibývá totiž stížností na za nimi stojícími lidmi. Toto by se mohlo v budoucnu vyřešit například malým zábradlím. Dále nás zajímalo, jestli bude zachováno stání. To zůstane a to mimo jiné i vzhledem ke splnění kapacity. Jasnou odpověď jsme dostali i na téma případné instalace turniketů. To není v plánu. Bude ale brán větší zřetel na některé vytížené vstupy.

Hovořilo se také o okolí stadionu, které má také proběhnout revitalizací. Některé věci již jsou naprojektovány, některé teprve v rámci úvah. Má se zmodernizovat například průchod z druhé strany od Sletiště, kde má být podchod pod tratí. Dále nový chodník v ulici Petra Bezruče, později i kruhový objezd tamtéž. A také změny v ulici Petra Bezruče na výjezdu od zimního stadionu doprava směrem k přejezdu. Ale to je zatím pouze výhled.

Toliko k stadionu. Dále jsme osaměli už jen zástupci fanklubu s pány Jágrem, Jůdlem a Kallou a dále se řešily interní věci, které nás zajímaly.

2. část – Sportovní hledisko Zajímalo nás řešení posil i zájem o naše hráče. Jak většina z vás ví, po Kladně se poslední dobou šuškalo o hodně “zaručených“ věcech, z nichž většina byla dementována jako nesmysly. Ale vzhledem k tomu, že lidé jsou od přírody podezřívaví, bylo již nasnadě si některé věci vyjasnit a jít s nimi ven a trochu vyčistit vzduch. Myslím, že Lukáš Jůdl to v oficiálním článku Rytířů naprosto splňuje a ty nejpalčivější věci objasňuje. Takže, co nás pálí? Kapitán týmu Kuba Strnad opravdu nepodepsal nikde jinde, ale měl střevní potíže a pomalu by se měl vracet zpět do akce. Všechny nás jistě již nějakou dobu trápí situace kolem Denise Godly. Ten se již po zranění zapojil, ale je tam ještě nějaké “ale“ a je důležité, aby se on sám cítil stoprocentně.

Jaromír nás také ujistil, že i kdyby na nějakém klepu byla část pravdy, nebo už někdo opravdu podepsal někde jinde, není na pořadu dne situace, že by onen hráč byl odstaven od týmu a to už vůbec ne nyní, kdy musíme tým držet pohromadě. Všechno jsou tedy fámy, nikdo nikam neodchází a tým se oslabovat nebude! Spíše naopak byl zájem někoho přivézt, ale to nakonec nedopadlo.

Co by jsme i tímto vším chtěli říci… Všelijakých zaručených zpráv, negativních vyjádření a shazování jak vedení klubu nebo hráčů, toho je nyní všude jako máku a nikomu to nepomáhá. A nyní v těžkých chvílích, kdy musíme všichni držet spolu, snažme se klub podporovat jak to jde, být ještě aslepoň trochu pozitivní a naše kluky podporovat jak to jde. To právě těmito dohady neuděláme a ten, kdo si stále onu písničku jede dokola, klub oslabuje, protože ač si to někdo možná ani neuvědomuje, uvědomují si to ti na druhé straně, protože i hráči a lidé z vedení jsou jen lidé a nežijí v uzavřené bublině a ty negace vidí a působí na ně.

Pak je také ještě několik věcí, o kterých se mluví a které se nedají úplně veřejně ventilovat, ale na Kladně se všechno stejně rozkřikne rychle, je to ale mezi Kladeňáky, jestli mi rozumíte… A my vás chceme tímto ujistit, že kluci v čele s Jaromírem s námi jednají naprosto rovně a bez jakýchkoliv řečiček a že se na nás můžete spolehnout stejně jako na ně a my vás chceme ještě jednou ujistit, že atmosféra v klubu je v pořádku, jen jsme se prostě dostali pod deku a výsledkově je to nyní špatné. Proto prosím držte Kladýnku nadále palce, zdržte se zbytečných konspirací a bude zase dobře. A také Jaromírovi věřte!

Závěrem bych rád poděkoval Jaromírovi za upřímnost a za to, co pro Kladno dělá a také PR manažerovi Lukášovi Jůdlovi, který po Vítkovi Heralovi dává této práci naprosto evidentně maximum a také on by si zasoužil Vaši plnou podporu a důvěru. Díky za pozornost.

Kladno se nevzdává!!!

Šimi

Facebook

Komunita

Povinná četba

HLAVNĚ NESPADNOUT!
Stephen Foster
Muž, jeho syn a jejich fotbalový klub
V tomto ironickém vyprávění o fandovské posedlosti, pojednávajícím o islandských majitelích, věčně se střídajících trenérech, neschopných hráčích, indických koláčích a stadionech, které se vyrovnají tomu nejlepšímu z východoněmecké architektury, se jistě poznají příznivci podřadných klubů z celého světa.

ZÁBAVA

Přívětivé místo pro fanoušky kladenského hokeje, kteří si rádi hrají nebo zrovna nemají co na práci. AKTUALIZOVÁNO!