Pár zápisků z bezpečnostní schůze aneb běda jestli budete zlobit.


Autor: Mat - Datum: 08 Září 2022

Ve středečním odpoledni se uprostřed stále ještě rozvrtané vipky uskutečnila schůze mezi několika fanoušky, zástupci bezpečnostní agentury, městské policie, Martina Špačka za klub a Jiřího Chvojky za město. Obsahem byla hlavně bezpečnostně-provozní opatření na zrekonstruovaném zimáku. Níže v bodech co mi utkvělo v paměti, pokud jsem na něco či někoho zapomněl, tak se ... tak holt smůla.

- Turnikety se nedají instalovat do dveří z bezpečnostních důvodů, kdy tyto vchody slouží zároveň jako únikové. Z toho samého důvodu se nedá zadělat vchod uprostřed tribuny na stání (kapacitě tribuny na stání by nestačili jako únikové vchody nahoře). Možnou velmi vzdálenou hudbou budoucnosti je nějak oplotit celý zimák a mít turnikety do na vstupu do tohoto areálu, ale to opravdu není nic pro nejbližší dobu.

- Kontrola permic a vstupenek bude probíhat čtečkami, které budou mít pořadatelé. Mělo by to jít velmi rychle. O přestávku budou lidem dávány vrácenky. Na jednu permici/vstupenku nelze v krátké době projít opakovaně (aby na jednu nechodilo dovnitř více lidí).

- BUDE ZAKÁZÁNO STÁT NA OCHOZU ZA SEKTORY NA SEZENÍ. Permice a vstupenky na stání jsou určené nejenom tím, že člověk stojí, ale i tím, že to musí být výslovně v sektrou Pod hodinama. Sedící na tribuně sever si dlouhodobě stěžovali, že je lidé okopávají zezadu, lezou jim do výhledu na schody apod. a tímto se daný problém vyřeší. Upozornění o tom, že se na ochozu za sezením nesmí stát bude jednak vylepené na všech sloupech, jednak to bude i v návštěvnickém řádu. Pokud tedy někdo neuposlechne i případného upozornění pořadatelů, dopustí se tím porušení návštěvních podmínek a může mu lístek/permanentka být odebrána a on vyveden ze zimáku.

- Na zimáku jsou nové bezpečností kamery s velkým rozlišením a nahráváním. V případě problémů může být vše předáno policii k pozdějšímu řešení.

- I když se na zimáku odehraje již 1. kolo extraligy, stále tam není vše hotovo, zejm. ve VIP prostorech.

- V prodeji lístků bude opět jako v minulých letech fungovat dynamický ticketing, čili cena lístků bude pro každé utkání stanovována individuálně. Takže nebojte, ceny jako na první zápas opravdu nebudou po celou sezónu.

- Pokladny budou ze samostatné budky přesunuty na zimák naproti vrátnici (bývalá prodejna Husquarna).

Facebook

Komunita

ZÁBAVA

Přívětivé místo pro fanoušky kladenského hokeje, kteří si rádi hrají nebo zrovna nemají co na práci. AKTUALIZOVÁNO!