S kým se utkáme aneb Ústí na tribunách


Autor: Mat - Datum: 16 únor 2017

Pojďme se podívat, jak to s naším čtvrtfinálovým soupeřem vypadá na tribunách.
 

 

Zimák v Ústí má celkovou kapacitu 6500 míst. Většina, a to konkrétně 4634 (kam na to číslo přišli?) je k sezení, na stání jsou určeny pouze 2 sektory v rohu, z nichž jeden je vyhrazen hostům. Průměrná domácí návštěvnost se po dvaapadesáti kolech zastavila na čísle 1034, což v celkovém pořadí VHS ligy stačí na 9. místo. Stadion tak byl průměrně zaplněn z necelých 16%. Nejvyšší návštěva sezóny dosáhla čísla 2 016 při našem prvním utkání u nich. Domácí kotel, který většinou čítá několik desítek hlav, stává za brankou naproti hostujícímu sektoru.

V průběhu sezóny si pak připravili i několik optických prezentací, fotky najdete zde:
http://www.sportyusti.cz/2016/10/29/slovan-vs-lhk-jestrabi-prostejov/
http://www.sportyusti.cz/2016/10/22/slovan-usti-vs-hc-stadion-litomerice/
https://www.facebook.com/ZaSlovanZivotDam/photos/

Co se týče venkovních utkání, ústečtí fanoušci se umístili na 9. místě výjezdoměru, když nasbírali celkem 77 663 výjezdových bodů.* Ve větším počtu vyjížděli zejména na severočeská derby, několik desítek fanoušků dorazilo i k nám a na Slavii.

*Pro ty z vás, kteří neznají počítání do výjezdoměru: Při každém venkovním utkání se počítá počet fanoušků krát vzdálenost, při utkání hraném ve všední den se to celé ještě násobí krát 1,5. Př.: Kladno bude hrát ve středu na Slavii (30km od Kladna), kam dorazí 250 fanoušků. Do výjezdoměru se tak započítá 250x30x1,5=11 250.

I když v průběhu sezóny hokej v Ústí moc netáhl, v play-off se dá očekávat výrazná změna. Vždyť v loňském čtvrtfinále mělo Ústí vyšší průměrnou návštěvnost než my, na poslední zápas dokonce dorazilo 5468 lidí! Stejně jako po hráčích chceme, aby Slovan nepodcenili, ani my v ochozech bychom nic neměli podcenit a jednoznačně ukázat, že Kladno je hokejové město. Nenechme se proto na tribunách zahanbit ani v počtech, ani ve fandění. Výkony na ledě neovlivníme, ale dobrou atmosféru si můžeme vytvořit sami. V letošní sezóně bylo jen jednou vyprodáno, zvládneme to znovu?

Facebook

Komunita

ZÁBAVA

Přívětivé místo pro fanoušky kladenského hokeje, kteří si rádi hrají nebo zrovna nemají co na práci. AKTUALIZOVÁNO!