Zprávy z fronty


Autor: Mat - Datum: 13 Srpen 2021

To tak přišlo odpoledne a já si uvědomil, že už přes rok jsem nebyl na žádném výjezdu (Příbram nepočítám, to bylo "doma"). No a Litvínov není tak daleko, navíc se vyzkouším část pravděpodobné cesty na domácí utkání. No, tak jsem vyrazil.

 

 

 

 

Cesta v pracovní odpolední špičce nestojí za moc. Silný provoz oběma směry, do toho stavby v okolí Panenského Týnce a Loun, kde je různé zůžení, přejíždění, no hlavně skoro pořád 50/60, přičemž kolona občas nejede ani to. Budeme-li hrát opravdu v Chomutově, pak začátky domácích zápasů je nutné začínat nejdříve v 18, ale nebál bych se to ještě i posunout na později. Sice to byla jen jedna zkušenost, ale nedělám si iluze, že jindy to vypadá lépe. A pokud spousta lidí pojede až z Prahy, opravdu to není pohodová cesta na tři čtvrtě hodinky. Naopak cesta zpět už byl klid a pohoda.

Parkuju v Litvínově kousek od zimáku asi 25 minut před začátkem a vyrážím pěšky k němu. Předprodej lístků na internetu neměli, ale bylo jednotné vstupné 80Kč a navíc jejich permanentkáři či nějaká taková skupina měla vstup zdarma, takže jsem neočekával větší problémy. Nemohl jsem se však zmýlit více. Pokladny jim fungovaly tři a fronta byla od nich až téměř ke vchodu na zimák naproti. Odbavit jednoho člověka jim trvalo tak minutu až dvě. Pak asi někomu došlo, že takhle to úplně nejde, a otevřeli aspoň i zbývající dvě, rychlost se však nezměnila. Když jsem se ve frotně dostal blíže, pochopil jsem proč. Ti co měli utkání zdarma byly nějak ověřovaní, což se celkem vleklo. Ve frontě kde jsem byl já to vypadalo následovně. Kluk za pokladnou vám musí vybrat konkrétní místo - pak párkrát klikne - člověk mu dá peníze, jenže málokdo má přesnou částku (80, 160, ...) - kluk nemá na vrácení, tak se zvedne, kamsi odejde, a přijde s penězi nazpět. Vytiskne vstupenku. No a jen ta cesta pro peníze mu zabere tak půl minuty na každého... To tak pro ilustraci a rozšíření obzorů, až si bude někdo u nás na něco stěžovat (ne vždy neoprávněně), aby měl srovnání, že jinde to může být ne lepší, ale naopak o dost horší.

Potvrzení o očkování v aplikaci na mobilu u vchodu zkontrolováno pohledem, kdybych mu ukázal fotku vzorového potvrzení, prd by poznal. Celkově tak na stupnici 1 - dodržujeme opatření, 2 - tváříme se že ho dodržujeme, 3 - už se ani netváříme, se to pohybovalo kdesi mezi 2 a 3. Nejlepší bylo, jak se nesmělo prodávat občerstvení vevnitř, ale lidi s ním dovnitř pouštěli. Ale opatřením u nás jsem přestal rozumět už dávno.

Co se týká samotné hry, tak v první řadě musíme sakra zrychlit. Ne snad že by hráči tak extra pomalu bruslili, ale hlavně řešením situací. Než se náš hráč rozmyslí, co chce udělat, už je u něj soupeř, nebo v pohodě pokryje nahrávku, protože mu dojde o půl vteřiny dříve, kam asi půjde.

Některá vyloučení se mi zdála přinejmenším diskutabilní, ale zároveň tam byl nejeden zbytečný faul. Kapitolou samu pro sebe jsou pak vyloučení za nesportovní chování. Nevím přesně za co dostal dvojku Donaghey, on i celý tým se na to dost rozčiloval. Ale to co předvedl Suchánek, za to bych ho nejradši nechal běžet domů za autobusem. Dostane dvojku, pak vzteky sekne hokejou o dvířka, dostane za to desítku, něco křikne na rozhodčího a jde do šatny. Jako i kdyby si ten faul rozhodčí kompletně vymyslel, tak takhle mu to fakt nandal. Tak si třeba aspoň pak víc zahrál Ticháček, ale prostě v soutěžním zápase se tohle nesmí stát, navíc se šířkou našeho kádru.

Na to bylo navázané i dost nerovnoměrné vytěžování hráčů. Kristo s Ciampinim na oslabení nechodili, tak co pak taky od nich chtít, když během 15 minut hry se dostanou na led tak třikrát. Co se týká Bowa v brance, těžko hodnotit. Měl několik dobrých zákroků, občas se mi zdálo že mu zbytečně vypadl/vyrazil puk, který měl chytit, ale jestli rok nechytal zápas, na hodnocení je brzo.

Celkově Litvínov nehrál nic moc, my však po většinu času nehráli nic. Určitě by se nám hodilo aspoň "doma" co nejužší hřiště, v obraně máme fakt pořízky, kteří se nebojí zahrát tvrdě. Zakončení nám pořád hapruje, ono když jsme v Přibrami přestříleli Jihalvu asi o 30 střel, tak tam něco padne, ale v extralize takový luxus mít nebudeme. A taky se už konečně těším na pořádně bomby od modré, urostlí kanadští hráči by to mohli umět, ale zatím nějak nic. Bylo to třetí utkání přípravy, první s extraligovým týmem, nedělal bych z toho proto tragédii. Ale minimálně důrazně zvednutý prst to byl.

CHYSTÁME SE

na Vsetín do Brna

Busem každý den tam i zpět, podrobné informace včetně cen a přihlášek najdete odkazech níže:

 

NE 21.4. odj. 12:30 od ZS

 

PO 22.4. odj. 13:00 od ZS

 

Info ke vstupenkám: Zájemci nechť kontaktují Astixe nebo Zelího mailem či přes soukromou zprávu.

 

Kliknutím na banner výše budete přesměrováni na přehled všech plánovaných venkovních výjezdů, podrobné info a přihlašovací formuláře. Prosíme sledujte, průběžně upřesňujeme. Info se bude objevovat i na diskuzi.

Facebook

Komunita

ZÁBAVA

Přívětivé místo pro fanoušky kladenského hokeje, kteří si rádi hrají nebo zrovna nemají co na práci. AKTUALIZOVÁNO!