Jaké novinky přineslo pár posledních dnů a jak se může změnit naše fandění


Autor: pan Shimi - Datum: 09 Září 2019

Na Kladně se stále něco děje a jinak tomu není ani okolo hokejových Rytířů. Pojďme si stručně shrnout, co se v posledních dnech dělo. Extraliga se pomalu blíží a začíná krystalizovat konečná podoba soupisky. A to vlastně jak kladenských Rytířů, tak i ústeckých Lvů, kteří jsou rytířskou farmou. Mezi oběma kluby ale může během sezony dojít k pohybu hráčů. Výhodné na tom je především to, že naši méně vytěžovaní hráči budou ve stálém zápřahu a když nám někdo vypadne, máme v Ústí rozehraného hráče, který může v případě potřeby zaskočit. V Ústí podle posledních škrtů začnou brankář Stahl, obránci Müller, Zelingr, Veber a Zich a útočníci Kružík, Kalaj, Filip a Martin a Ondřej Bláhovi. Naopak posily Kladna jsou obránce Smetana a útočníci Réway a Valský. S Kladnem trénují navíc ještě velezkušený obránce Barinka a neméně zkušený brankář Salák. U nich ještě není nic jistého a až další dny ukáží, jestli nakonec odehrají sezonu nebo alespoň její část v rytířském dresu.

Jisté posily - Ondřej Smetana je ve svých 27 letech už poměrně zkušený hráč a ve druhé nejvyšší české soutěži má odehráno už 8 sezon. Nyní se uvidí, jak na tom bude v extralize, kde ještě neodehrál ani jeden zápas. V Ústí nad Labem měl ale status stěžejního beka. Talentovaný Martin Réway si nakonec u Rytířů vysloužil smlouvu na rok a bude se snažit o restart své kdysi skvěle nastartované kariéry, která se měla odehrávat na slavnějších hokejových kluzištích, než na těch, kde se pohybuje nyní. Kladno je tak pro Réwaye jakýsi odrazový můstek a to může jak jemu, tak i týmu hodně pomoci. Poněkud něpřesvědčivá příprava donutila naše vedení přecejen se ještě porozhlédnout po zkušenosti a tak se na nic nečeká a jedná se s případnými posilami. Tou zatím nejnovější a již potvrzenou je nám dobře známý Jakub Valský, který na Kladně v Áčku odehrál mezi lety 2008-2013 celkem 5 sezon, všechny samozřejmě ještě extraligové. Valský se poté z angažmá v Liberci několikrát podíval i do české reprezentace. Nyní se tedy vrací domů.

Možné posily - Na dobré cestě vypadá i angažmá Michala Barinky, kde se podle Jaromíra Jágra intenzivně jedná o dohodě. Po rozhovoru se samotným Barinkou navíc mám navíc ze všeho dobrý pocit, protože hráč jeví velký zájem na Kladně hrát a údajně by rád zůstal nejméně na celou sezónu, což rádi slyšíme, protože z minulosti moc dobře víme, jak někdy dopadají angažmá zvučných jmen v naší sestavě. To se právě může stát u další zajímavé možné posily a sice brankáře Alexandra Saláka. Ten na Kladně trénuje a zatím je bez angažmá. Rytíři ale o něj jeví zájem a je možné, že Salák by mohl na Kladně začít, než najde zahraniční angažmá, kterému asi bude ještě stále dávat přednost. A zajímavé je, že Salák i přes svoji bohatou kariéru, která čítá i 2 starty v NHL za Panthers, nikdy nehrál ani jediný zápas v české první nebo druhé nejvyšší soutěži. Salák by byl samozřejmě posila jako hrom. Otázka je, co by se dělo až by Kladno opustil a může to navíc být velmi rychle. Ať už ale jeho angažmá dopadne nebo ne, již nyní je jisté, že jeho účast na trénincích Rytířů může být přínos pro oba naše gólmany Brízgalu s Cikánkem.

JJ - Kdo naopak možná nestihne začátek ligy je samotný Jaromír Jágr. Ten si přivodil zranění, které bude jistě nyní pod drobnohledem novinářů, takže asi je zbytečné více spekulovat. Uvidíme.

Nový sponzor - Nyní otevřme dveře do kanceláře Rytířů. Novým sponzorem Kladna se stala firma ATT Investments, která kromě financí pomůže hlavně s mediálním obrazem Rytířů. Má se jednat o rozhovory, reportáže atd. Jak někteří už měli možnost zjistit, tak ROZHOVOR s Jaromírem Jágrem je již venku a z mého laického pohledu můžu rozhovor hodnotit jako velmi profesionální a hlavně zajímavou práci, takže snad se máme na co těšit a tato spolupráce bude kladenskému fanouškovi prospěšná.

Permice a lístky - Další novinkou je vypuštění sezónních permanentek. Ty se dají dokonce zakoupit i na dvě splátky. Lístky budou pohyblivé podle soupeřů, ak jako jsme zvyklí již z 1.ligy. Více ale na oficiálních stránkách klubu ZDE.

Fanoušci – I co se fandění týče, s postupem do extraligy chceme udělat nějaké změny, abychom nebyli mezi ostatními fanouškovskými tábory pro srandu králíkům, ale naopak jim konkurovali a třeba i předčili. Také proto jsme před pár dny měli schůzi na toto téma a dohodli jsme se na pár věcech.

Předně – jak jsem již psal, chceme být konkurenceschopní a proto chceme z několika partiček, které fandí nezávisle (a někdy chaoticky) na sobě vytvořit jeden velký semknutý kotel, kde se pokusíme o nějaký řád. Po naší domluvě by to mělo vypadat asi tak, že veprostřed bude speaker, který bude společně s bubeníky diktovat tempo a prostě mít fandění pod kontrolou. Toto samozřejmě s tím, že kotel se bude držet hlavně speakera a nepouštět se zbytečně do nějakých osamocených výkřiků, hlavně těch urážlivých, kdy se hromadně nadává na soupeře atd. Prostě aby to mělo nějakou úroveň.

Co se týče místa, tak by jsme to viděli tak, že Fanklub, skupinka okolo Zelího a dalších na levé straně se posunou blíže a výše ke speakerovi. Téměř to samé udělají Haldaři, kteří se ze svého obvyklého místa nad zábradlím posunou o několik schodů níže pod zábradlí.

Co to znamená pro ostatní lidi? Hlavně to, že někteří tím přijdou o svá obvyklá místa. Píšu to tedy hlavně proto, aby nebyl na prvních domácích zápasech zmatek a lidé, kterým někdo zabere jejich místa, s tímto byli seznámeni a hlavně aby se snažili pochopit, že vše děláme pro to, aby jsme udělali kvalitní kotel a semkli se. Dále chceme poprosit všechny ty, kteří chodí na stojáka na východní tribunu a CHTĚJÍ AKTIVNĚ FANDIT, aby se posunuli ze stran a krajů také blíže ke středu, aby vše mělo efekt. A dále prosíme ty, kteří chodí na východ, ale zapojovat do fandění se nechtějí, aby nebránili těm aktivním v posunu blíže ke kotli. Nebo prostě začněte fandit! :o) Byli by jsme rádi, abyste nic nebrali negativně a jako nějakou buzeraci. Jde nám opravdu jen o to, vytvořit na hokeji co nejlepší atmosféru a zlepšovat se v aktivním fandění, aby jsme v extralize nebyli k smíchu.

To samé by jsme rádi dodržovali i na výjezdech, kde by (když to samozřejmě bude možné – vždycky to asi nepůjde) bylo fandění rovněž pod taktovkou speakera. A také jde o nějakou naší prezentaci.

A v neposlední řadě také o větší stmelení skupin, které na Kladně fungují, ať už je to Fanklub Poldi Kladno, Haldaři a ostatní. Uznali jsme totiž, že společně jsme silnější a cesta aktivní spolupráce může být prospěšná pro všechny. Všem nám totiž jde o jedno, o Kladno! A naši kluci ve své první sezóně po pěti letech budou potřebovat vydatnou podporu víc než kdy jindy. A hlavně se toho nebát, nejde o nic srdcervoucího, ale o vstřícné gesto a pomoc.

CHYSTÁME SE

na Vsetín do Brna

Doprava individuálně.

 

Info ke vstupenkám: Zájemci nechť kontaktují Astixe nebo Zelího mailem či přes soukromou zprávu.

 

Kliknutím na banner výše budete přesměrováni na přehled všech plánovaných venkovních výjezdů, podrobné info a přihlašovací formuláře. Prosíme sledujte, průběžně upřesňujeme. Info se bude objevovat i na diskuzi.

Facebook

Komunita

ZÁBAVA

Přívětivé místo pro fanoušky kladenského hokeje, kteří si rádi hrají nebo zrovna nemají co na práci. AKTUALIZOVÁNO!