Schůze fanoušků s hráči a vedením přinesla hodně témat k diskuzi


Autor: pan Shimi - Datum: 15 listopad 2022

Včera se v hospůdce na Amálce uskutečnila avizovaná schůze fanoušků s vedením a hráči.

Ti přišli v avizovaném složení, takže z vedení klubu byli přítomni provozní manažer Martin Špaček, PR manažer Lukáš Jůdl, za trenéry Miroslav Mach a za hráče Matěj Beran, Martin Procházka a Oskars Cibulskis.

Témat k probrání bylo hodně, a i když se většina schůze linula ve volném duchu, začalo se několika tématy, které nás zajímají, aby se poté přešlo na libovolné dotazy. Schůzi shrnu do několika hlavních bodů, pod nimiž budou další jednotlivé body, které se probíraly.
 

TECHNICKÉ VĚCI
 

--- Občerstvení ---

--- Debatu logicky začal Zelí, hlavní iniciátor akce. Otázka byla, jak to vypadá s restaurací na zimáku. Problémy jsou s kapacitou, kdy během zápasů se nestíhají odbavovat požadavky lidí a jsou vysoké ceny.

Slovo si vzal Jůdlis a spravil nás o tom, že firma Colosseum má podepsaný pětiletý kontrakt a ještě jí zbývají dva roky. Pokud se bude něco měnit, pak stejně až po sezóně. Klub se snažil řešit jak nedostatek občerstvení tím, že přibude stánek u kotle a dále i u sektoru pro hosty. V otázce cen do toho klub nemůže zasahovat, to je zcela v režii firmy.

--- Další dotaz s tím souvisejícím se týkal toho, že vždy byla na zimáku fungující stálá restaurace, kterou využívali lidé i mimo zápasy, hlavně se využila v případě mládežnických týmů, atd.

Tady je největší problém v tom, že kuchyně je v havarijním stavu a její rekonstrukce by vyšla ne velmi vysokou částku a zatím na to nejsou peníze. Firma Colosseum má kontrakt navíc postavený tak, že bude dělat občerstvení pouze formou bufetu. O nájem restaurace místo Colossea údajně není ale zájem, a to i vzhledem k neutěšenému stavu kuchyně. Do budoucna se tedy nedá zatím očekávat nějaká výraznější změna a restaurace by tak měla nadále fungovat jen během zápasů. O kvalitě občerstvení celkem a její ceně, to už je pak na další samostatný článek a bohužel to musíme brát tak, jak to je. Kde jsou ty časy, když byl před zimákem stánek, kde prodávali ovar, jitrnici, polévku atd. Zajímavé, jak těžké je něco tak teoreticky jednoduchého zařídit, když na stole leží špatná, nevýhodná smlouva.

--- Hlasitá hudba ---

--- Tento bod nás velmi zajímal, protože hlasitá hudba v nové sezóně nás celkem obtěžuje a chtěli bychom dojít k nějakému konsensu, co se týče její reprodukce.

Toto si prý řeší sám DJ, který se údajně snaží eliminovat zvuky z hlediště a přehlušit je hudbou, což je praxe na jiných stadionech. Příklad si údajně bereme z O2 Arény, kde se s těmito problémy také vypořádávají. Špáča nás informoval o tom, že na zimáku i po rekonstrukci zůstala stará repro soustava, která nejde moc regulovat a zvuk není jednotný na všech místech stejně. Takže zatímco někomu se to může zdát velmi nahlas, jinde to zní jinak. Sezení je například nejvíc přeřvané. V režii zápasu nyní sedí nový člověk a zvukař prý dostal k práci zcela nový pult pro zvukaře. Klub záležitost s hlasitou hudbou řeší a i my budeme s DJ řešit, pokud se nám nebude něco zdát, takže do budoucna by se mohl tento problém částečně zlepšit, ale údajně nepůjde o velkou změnu a počítejme spíše s hlasitou hudbou.

--- Mantinely ---

--- Od nové sezóny je na některých místech zhoršená viditelnost a to nejen v nejnižších řadách, ale i na některých místech výše. Důvodem je to, že APK (Asociace profesionálních klubů – pozn.) stanovila nové povinné rozměry mantinelů, které jsou tak nyní vyšší, než tomu bylo předtím. Toto nařízení se nedá nijak obejít a je podmínkou pro udělení licence pro Extraligu. Na našem zimáku to způsobuje problém zhoršené viditelnosti z některých míst kvůli tomu, že máme nízký sklon tribun. Na místa, kterých se to přímo dotýká, je snížená cena vstupného. Plán je sundání a úprava boxu u časoměřiče a také rohů na střídačkách. Nic víc s tím ale nejspíš nepůjde dělat.

--- Stání za sezením ---

--- Lidem na sezení logicky vadí, že jim stojí za zády lidé a někteří dokonce i v uličkách na sezení na schodech, což se samozřejmě nesmí, ale stále se to děje. Přemýšlelo se o zdi nad horní řadou, ale z technických důvodů to nejde udělat. Údajně se to řešilo již několikrát a vždy to bylo zamítnuto, jde hlavně o bezpečnostní a požární předpisy, které by pak nevyhovovaly. Také nejsou prostředky na zajištění takového počtu security, aby se dali všichni uhlídat. Klub se snaží toto téma nadále řešit a hledat řešení.

--- Turnikety ---

--- Můžou se instalovat turnikety? Turnikety se instalovat nebudou, protože stadion a okolí nejsou uzpůsobeny k jejich aplikování. Hlavní překážkou jsou požární předpisy a hasiči by turnikety nezkolaudovali.

--- Vzduchotechnika ---

--- Občas byl problém se zamlžováním plexiskel a vůbec mlhou. Problém byl v rozbité turbíně a nyní je již vše opraveno a nemělo by se nadále stávat.

--- Kvalita ledu ---

--- Jak to vypadá s ledem? Je lepší, horší… Led je v dobrém stavu a nic zásadního se nemění. Na menší ploše je led kvalitnější kvůli větší zimě, ale jinak je vše standard, což nám potvrdili přímo hráči.

--- WC a úklid ---

--- Stížnost na WC na dámských záchodech a v otázce úklidu. Klub toto téma řeší a chtěl by, aby otázka úklidu spadala přímo pod zimák. Nyní je najmuta externí firma. Tím by se mělo vše vyřešit a zlepšit.

--- Skyboxy ---

--- Jak to vypadá se skyboxy? Čekalo se, že budou k dispozici již začátkem nové sezóny. K dispozici bude 7 nových skyboxů, které brzy projdou kolaudací, nyní se dodělávají již jen malé dodělávky. Obchodní potenciál skyboxů je v tom, že budou nabídnuty obchodním partnerům. Dále budou k dispozici i lidem, kteří zde budou moci během zápasu například slavit narozeniny, pořádat oslavy atd. Jakmile se skyboxy zkolaudují, letos se najede pouze na demo mód, aby se zkusilo, jak to bude fungovat a příští rok se pojede naostro.
 

SPONZOŘI A PROPAGACE

--- Sponzoři ---

--- Jak velký sponzor je vlastně Kaufland a jaký je jeho přínos? Kaufland dává klubu významné prostředky jak finanční i nefinanční. Platí například vše kolem maskota, dodává klubu vody k pití a zásobuje jimi i celou mládež. Na různé akce kolem hokeje dodává občerstvení a pro VIPku zařizuje catering. V neposlední řadě se výrazně podílí na reklamě a marketingu, což ostatně všichni na Kladně asi vidíme téměř na každém kroku.

--- Jak to vypadá s ostatními velkými firmami ve městě, jako je např. Lego, pekárny, atd. Lego je obrovská nadnárodní firma a jistě by dokázala přispívat vetší částkou, ale filozofie firmy je dlouhodobě taková, že nejde cestou sponzoringu žádných klubů ani kultury, ale jde cestou charity, jako je pomoc dětským domovům, školám, školkám, nemocnicím, atd. Toto téma jsem jako dlouholetý zaměstnanec ostatně sám řešil s vedením továrny, které dalo jasnou zpětnou vazbu. Ani pekárny nemají zájem. V okolí je nedostatek velkých firem a tak se uzavírá sponzorství s malými formami, které jsou ale významnou součástí fungování klubu. Rozpočet je ale i tak jedním z nejnižších ze všech klubů v Extralize. Jůdlis nás informoval, že klub partnery i nadále shání a nabízí se sponzorům.

--- Maskot ---

--- Jak je to s novou vizáží maskota? Některým lidem se nelíbí. Maskot prošel modernizací stejně jako všechno. Původní rytíř byl zastaralý a klub chtěl změnu, co se týče hlavy maskota. Současná podoba maskota vychází z původní skici od Kauflandu. Maskot nyní na čtyřech posledních zápasech chyběl, protože prochází opravou. Bude větší a mohutnější a měl by vypadat lépe.

--- Je s maskotem nějaká vize do budoucna? Maskot by se měl do budoucna více zaměřit na děti a i klubový merch bude maskota více zahrnovat.
 

KÁDR A HRA

--- Posily ---

--- Přijdou ještě nějaké posily? Na posílení kádru se pracuje, ale jednání jsou složitá v průběhu již probíhající sezóny. Jaromír by ale měl mít něco rozjednaného. Hráči na střídavé starty nejsou k dispozici kromě Tomáše Jáchyma z Prostějova. Patriku Machačovi skončily střídavé starty. Prostějov o jeho služby nadále nemá zájem, Machy bude nadále v kariéře pokračovat v Pardubicích za “B“ tým. O Pepovi Zajícovi, který je momentálně v Prostějově, se neuvažuje. Po zranění by se měl brzy vrátit Jaromír Pytlík.

--- Lukáš Doudera skončil v Českých Budějovicích, máme o něj zájem? O Douderu zájem ze strany Kladna není.

--- Chybí ofenzivní obránce. Trenér Mach přiznává, že od obránců je malá ofenzivní podpora. Momentálně v klubu nemáme nikoho, kdo by hlavní roli na modré čáře zastával. Nepomůže ani Erik Karlssson, který je smluvně vázán v San Jose. :o)

--- Tabulkovné ---

--- Na to navazuje i otázka tabulkovného. Bude tento trend pokračovat? Zatím to nevypadá na nějakou změnu. Hostování hráče stojí 300 000, druhé taktéž, napotřetí se již musí řešit případný přestup.

--- Fyzická připravenost hráčů ---

--- Je nějaká změna v kondičních trénincích? Hráči shodně odpovídají, že na Kladně tato věc funguje výborně a naprosto bez problémů a na velké úrovni zásluhou výborného kondičního trenéra. Prochy si pochvaluje změny na Kladně ohledně zimáku a dalších věcí okolo, všude vidí zlepšení oproti minulosti. Prochy má na Kladně smlouvu pouze na letošek, stejně tak Cibulskis, kdežto Matěj Beran i na přístí rok. Oskarsovi se na Kladně líbí a to jak město a lidé, tak hlavně místní hospůdky. Dobře se mu tady hraje. Oskars vůbec působí velmi sympatickým dojmem.

--- Střídání brankářů ---

--- Kdo má na starosti to, který brankář v zápase nastoupí? Brankáře má na starosti trenér Radek Jirátko. Adam Brízgala zde bude až do konce sezóny bez možnosti, aby si ho ten rudý klub z Holešovic stáhl. Brízgala má naopak domluvené střídavé starty do Prostějova kvůli zápasovému vytížení.

--- Mládež ---

--- Otázka mládeže je citlivá, protože se momentálně velmi nedaří. Jaká je situace? Junioři spadli. Velký důvod je v tom, že náhle odešlo z klubu 8 rozdílových hráčů, které nebylo kým nahradit. Právě rozdíloví hráči nyní nejvíc chybí a je jich nedostatek. Další věcí je, že se neví, jak se bude nadále vyvíjet situace s akademiemi. Bude se v příštích dvou letech řešit na úrovni svazu.
 

TRENÉRSKÝ ŠTÁB
 

--- Miroslav Mach ---

--- Jak se mu na Kladně líbí a jak jako kladenský patriot vnímá svoji první trenérskou štaci na Kladně? Miroslav Mach tuto šanci vnímá jako největší čest, že může na Kladně trénovat. Už nečekal, že tuto šanci dostane. Po několika letech v Ústí navíc vítá, že už nemusí dojíždět za prací 200 km daleko.

--- Trenérské kompetence ---

--- Na lavičce je hned několik trenérů, jaké mají rozdělené kompetence? Jiří Burger je sportovním manažerem a má na starosti útočníky. Ota Vejvoda má na starosti obránce a Miroslav Mach zvláštní situace, jako přesilovky, atd. Reálná je možnost, že Jiří Burger se v budoucnu plně přesune do kanceláře ryze do pozice manažera a místo něj bude na lavičce jiný trenér, rovněž z kladenského prostředí.

--- Vadí někomu Jaromír na lavičce? ---

--- Lidé to vnímají spíše negativně a nevidí v tom přínos, spíše naopak. Ze strany kolegů trenérů a hráčů ale jde naopak o přínos, protože Jaromír dokáže poradit a hráči ho na lavičce nevnímají jako majitele, ale jako podporu.
 

FANOUŠCI
 

--- Urážení fanoušků na internetu ---

--- Trenéru Machovi vadí, že se k němu dostává čím dál více zpráv o urážení hráčů na sociálních sítích a to vlastními fanoušky. Některé komentáře byly i xenofobního rázu, například na Lotyše v našem klubu. Hráči to vnímají a je to špatná vizitka pro nás, jako fanoušky. I když jsme si jistí, že lidé, kteří se o Kladno opravdu zajímají a jsou srdcaři, nikdy takové věci nedělají, ale každý takový, kdo si vylévá zlost na internetu, by si měl sáhnout do svědomí, a uvědomit si, že to ničemu neprospívá. Takoví fanoušci, kteří uráží hráče, jsou pro nás ostudou.

--- Děkovačky ---

--- Přišel dotaz ohledně malé odezvy od hráčů na děkovačkách po vítězných zápasech. Hráči žádnou změnu nevidí a užívají si to a na děkovačky jezdí rádi.

--- Zelí přišel s dotazem, zda druhá děkovačka není již přežitkem, který se zachoval ze starších dob a jestli to hráče neobtěžuje. Navíc to je stále stejné a nic se nemění. Není čas něco dělat jinak? Hráči rádi jezdí i na druhé děkovačky, ale pokud přijdeme s něčím novým, budou rádi. Takže lidi, přemýšlejte, co by se dalo dělat jinak a jestli by to nešlo trochu zpestřit a obměnit.
 

ZÁPASY
 

--- Olomouc ---

--- Ptali jsme se na tři konkrétní situace, které nás zajímaly ve třech různých zápasech. Ten první byl od Grosse ze zápasu s Olomoucí, kdy dostal Pleky naloženo a dle nás se ho spoluhráči nedostatečně zastali. Prostě do kapitána se neřeže. Trenér Mach k tomu řekl, že i trenéři po zápase toto téma v kabině řešili a upozorňovali na to hráče, že toto se nesmí stávat.

---Třinec---

--- Otevřelo se citlivé téma, kdy Kladno sice dostalo v Třinci nálož, ale přesto za nimi jelo několik set kilometrů několik fanoušků, kteří fandili a stáli za svým klubem až do konce a hráči jim po zápase ani nepřijeli poděkovat. Trenér Mach rázně odpověděl, že toto se již nebude opakovat! I hráči se za to omlouvají a přiznávají, že byli ze zápasu zklamaní a tak k tomu prostě došlo. Myslím, že dále toto téma není třeba řešit.

--- Hradec ---

--- Zajímalo nás, proč si tým na konci zápasu, kdy bylo potřeba rozkouskovat hru a odpočinout nevzal time-out. To bylo vysvětleno trenérem Machem tak, že lidé si myslí, že Kladno ještě mělo time-out a dokonce si to mysleli i experti ve studiu v čele s Martinem Procházkou, ale věc se má tak, že time-out byl použit již po druhém gólu Hradce, ale v ten samý moment proběhlo přezkoumání situace, a tak time-out zapadl a vypadalo to, že Kladno ho má ještě k dispozici.
 

SPECIÁLNÍ ZÁPASY A CO SE BUDE DÍT V BLÍZKÉ BUDOUCNOSTI?

17. nebo 18. prosince se chystá exhibice Rytíři Kladno x Poldi Kladno na počest sedmdesátin “Balíka“ Nového, kterého se samozřejmě zúčastní bývalí hráči a legendy, nyní se vše dává dohromady. Před zápasem by snad měla být i autogramiáda. Jako součást exhibice by měly spatřit světlo světa zlaté dresy Poldi Kladno. Do 14 dní by mělo být od klubu bližší info.

Po novém roce se pak chystají další speciální zápasy jako třeba zápas ve speciálních dresech, tak jak jsme každý rok zvyklí.

Byli bychom rádi, kdyby se takovéto schůze výhledově dělali trochu časteji když k tomu bude možnost, například během některých reprezentačních pauz.

Závěrem bych rád za sebe, za Fanklub Poldi Kladno, za Haldaře i ostatní fanoušky poděkoval všem, co se včera zúčastnili a hlavně klukům z klubu, kteří ochotně odpovídali na naše dotazy, obzvláště pak Špáčovi a Jůdlisovi za to, že toto setkání vůbec mohlo proběhnout a za jejich práci! Je mi jasné, že to nemají lehké.

Děkuji za pozornost a vězte, že bude líp! Ať žije Kladno!!!

Šimi

- -

Níže k článku přiloženy fotografie ze setkání - autoři Tomáš Šimek a Jiří Hokův
 

PřílohaVelikost
Amalka_14-11-2022_01.jpg487.94 KB
Amalka_14-11-2022_02.jpg462.88 KB
Amalka_14-11-2022_03.jpg752.84 KB
Amalka_14-11-2022_04.jpg701.95 KB
Amalka_14-11-2022_05.jpg685.71 KB
Amalka_14-11-2022_06.jpg860.6 KB
Amalka_14-11-2022_07.jpg786.88 KB
Amalka_14-11-2022_08.jpg896.7 KB
Amalka_14-11-2022_09.jpg643.33 KB
Amalka_14-11-2022_10.jpg853.95 KB
Amalka_14-11-2022_11.jpg871.96 KB
Amalka_14-11-2022_12.jpg705.63 KB
Amalka_14-11-2022_13.jpg599.05 KB
Amalka_14-11-2022_14.jpg526.98 KB

Facebook

Komunita

Povinná četba

HLAVNĚ NESPADNOUT!
Stephen Foster
Muž, jeho syn a jejich fotbalový klub
V tomto ironickém vyprávění o fandovské posedlosti, pojednávajícím o islandských majitelích, věčně se střídajících trenérech, neschopných hráčích, indických koláčích a stadionech, které se vyrovnají tomu nejlepšímu z východoněmecké architektury, se jistě poznají příznivci podřadných klubů z celého světa.

ZÁBAVA

Přívětivé místo pro fanoušky kladenského hokeje, kteří si rádi hrají nebo zrovna nemají co na práci. AKTUALIZOVÁNO!