Schůze s majitelem objasnila otazníky, které visely ve vzduchu


Autor: pan Shimi - Datum: 08 únor 2023

V úterý 7. 2. proběhla ve VIP zóně na Zimáku schůze s Jaromírem Jágrem. Cílem bylo osvětlit si drby, které kolují éterem a také si prostě jen tak poklábosit o věcech, které lidi zajímají. Na Zimáku se sešla početná grupa lidí a vipka byla slušně zaplněná.

Hlavní prsty v tom má kdo jiný než Zelí, který si vzal první slovo a pak už to jelo mezi všemi shromážděnými. Takže jedem...

Na úplný začátek Jaromír ocenil uspořádání schůze, protože dle komentářů, které kolují na sociálních sítích se mu zdá, že lidé jsou o některých věcech mylně, nebo vůbec informováni.

Posily

- Je to složité, protože hráč, který může nastoupit v baráži musí mít za klub odehráno 15 zápasů a to je často hlavní zádrhel.

- 90% současného kádru má smlouvy i na příští rok. - Tomáš Plekanec se o své budoucnosti rozhodne až po sezóně.

- Jakub Klepiš také nemá smlouvu, ale již patří Kladnu, bude se s ním jednat.

- Nyní se jedná o prodloužení smlouvy s Adamem Brízgalou. Ten má zájem na Kladně pokračovat.

- Jiří Ticháček má platnou smlouvu na 3 roky, jednou z podmínek je ale setrvání klubu v extralize.

- Téma Adam Kubík se probíralo a přítomným bylo vysvětleno. Padla ale prosba, aby to dál nebylo prezentováno a rozpitváváno touto formou, takže se omlouvám, ale pokud chcete vědět více, tak ústně od přítomných na schůzi. Kubík nicméně v klubu pokračovat nebude.

Bude se jednat ještě s někým jiným? Například Radek Smoleňák bude po sezóně bez smlouvy.

- Smoleňák v hledáčku Kladna není.

Jednalo se s nějakými bývalými Kladeňáky? Co Austin a Frolík?

- Brady Austin byl osloven, ale neměl zájem o návrat.

- Michael Frolík byl osloven hned několika kluby a u něj se rozhodovalo, kdo dá víc, takže Kladno nemohlo ostatním konkurovat.

Počítá se s posílením defenzivy na příští rok?

- Ano

- Co se týče posil, konkrétně těch zahraničních, padla od Jaromíra zajímavá úvaha o tom, že se vyplácí, když jsou v týmu alespoň dva hráči z jedné národnosti. Hráči se pak cítí ve větší pohodě. Viz naši dva Kanaďané, dva Lotyši,... Že by v budoucnu přišel nějaký Švéd aby zapadl do tandemu s Brodeckim???

Jak to vypadá s Kladeňáky, kteří se tu občas objevovali či objevují na výpomoc jako teba Václav Veber nebo Josef Zajíc ml.?

- S Veberem panuje spokojenost a práci si odvádí dobře. Se Zajícem se nepočítá.

Na zimáku je pravidelně vídán Pavel Patera. Nepočítá se s tím, že by se do klubu v nějaké pozici vrátil?

- Zatím není na pořadu dne, teprve nedávno skončil ve spartě. Jaromír s ním ještě nemluvil.

Velké téma je mládež. Ta dobře nefunguje a její stav je neutěšený.

- Jeden z hlavních důvodů je to, že tady fungují dva kluby (Rytíři a PZ). Kvůli tomu je pro jeden klub málo času na ledě a plocha je neustále vytížená. Do tohoto neutěšeného stavu navíc zasáhla i rekonstrukce, která problému s mládeží také nepomohla.

- Je snaha, aby oba kluby úžeji spolupracovaly a vše se zúžilo. Ideální by bylo, kdyby z PZ odcházeli kvalitní hráči do Rytířů a tam měli šanci uchytit se.

- Spor by mělo řešit město. PZ funguje proto, aby se na Kladně uspokojila poptávka po hokeji pro širokou veřejnost.

- Současnému špatnému stavu u juniorů uškodil odchod šesti nejlepších hráčů za lepším. Ty se nepodařilo nahradit.

- Snaha je udržet současný ročník dorostu, který vypadá velmi nadějně. - Mládež má na starosti Jiří Burger a nově bude mít nového, nebo spíše staronového kolegu, Martina Vejvodu, který se tak po letech vrací do klubu.

Padla otázka, jestli by nebylo dobré zrušit tabulkovné.

- Jaromír říká nerušit. Pro klub je to de facto jedna z mála jistot, aby hráči neodcházeli jen tak za většími penězi bez odstupného.

Sponzoři.

- Největší problém je, že tu nejsou velcí sponzoři. Teoreticky to vypadá, že se můžeme na klubové úrovni srovnávat například s Litvínovem nebo Mladou Boleslaví, ale Litvínov má za zády silného sponzora ve Vervě, Boleslav zase Škodovku. Velké kluby pak nejvíce vydělávají na daleko větší návštěvnosti a tím pádem vstupném.

- Jaromír oceňuje práci klubu v Olomouci, která má srovnatelný rozpočet jako Kladno, ale v Olomouci se hokeji daří a dělají to tam dobře. Jedním z hlavních faktorů je ale poloha Olomouce, která je z hokejového hlediska výborná, kdežto Kladnu paradoxně škodí blízkost Prahy.

Nebylo by lepší hrát nižší Chance ligu a zaměřit se raději na mládež, než se stále plácat u dna Extraligy?

- Razantní NE! Už bychom se z toho také nemuseli zmátořit, viz Jihlava atd. Cílem je hrát Extraligu, tady není žádné ale...

Nebylo by dobré zavést výkonnostní bonusy, případně pokuty, které by se odvíjely od výsledků?

- Ani jedno není Jaromírovou strategií. Filozofie této věci je taková, že hráči by mělo jít o týmový úspěch a ne o individuální statistiky. Co se týče týmových a hromadných ocenění a pokut, tak ani toto není v plánu zavést.

Věčné téma - stání na ochozu.

- Ještě jednou vysvětleno (na tento bod si vzal slovo Lukáš Jůdl) - Dva hlavní body jsou ty, že permanentkářům z horních tří řad to vadí a jsou z jejich strany stížnosti. Dalším důvodem je bezpečnost, protože cesta nesmí být blokována kvůli přístupu k únikovým východům.

Špatná komunikace klubu s fanoušky. Šlo by zlepšit?

- Ze strany klubu snaha je. Některé citlivější věci by ale nechtlěi pouštět ven kvůli výhodě soupeřům. Co je hlavní současný problém, to je velká negativita lidí na sociálních sítích, hlavně na Facebooku. Hráči to čtou a vnímají to.

- Kvůli velké negativitě byla na Facebooku zrušena pravidelná informační grafika po zápase, která informovala o výsledku zápasu. O to ale lidé i tak nepřijdou, výsledky a informační servis o zápasech je na oficiálních stránkách klubu.

A na závěr jedna "zaručená zpráva", co chvíli kolovala éterem - prodá Jaromír licenci do Znojma?

- No, absolutely...

Co říci závěrem... Já za sebe musím říct, že Jaromír schůzi od samého začátku vzal jako profík a postavil se k otázkám čelem, a to i k těm nepříjemným.

Za to mu chci poděkovat a poděkovat chci také za to, co pro Kladno dělá. I když není vše růžové a nyní je to spíš černé, než bílé a se vším co říká také nesouhlasím, Jaromír naším klubem žije a za to si zaslouží uznání.

Díky za pozornost,

Šimi

Facebook

Komunita

ZÁBAVA

Přívětivé místo pro fanoušky kladenského hokeje, kteří si rádi hrají nebo zrovna nemají co na práci. AKTUALIZOVÁNO!