Novinky, výjimky a jiné vrtochy...


Autor: hofi - Datum: 02 listopad 2017

Nedá mi to a musím reagovat na novinku od letošního ročníku a to je pokuta pro kluby za urážení od diváků směrem k rozhodčím nebo fanouškům soupeře. Svaz by se měl nad tímhle vážně zamyslet! Hokej je přece krásná hra plná emocí a pískání na rozhodčí a občasné nadávky k hokeji prostě patří asi jako pivo a klobása! Svaz se rozhodl chránit rozhodčí tím, že jim dal na záda čísla a již tuším druhý rok nemají na zádech jmenovku. Čemu to prospělo? To si pánové na svazu myslí, že lidi jsou de***ti?!

Stačí si přečíst představování hráčů a rozhodčích před zápasem na kostce nebo zjisti z různých zdrojů na internetu kdo právě píská. Snažíme se pořád opičit po NHL a kopírovat podle nich pravidla, ale tam se alespoň rozhodčí umí za svá rozhodnutí postavit a nejednají alibisticky. Nechápu proč divák nemá možnost vidět sporný okamžik na kostce? Teda vlastně chápu, aby se nepískalo a nenadávalo na rozhodčí. Uznávám, že rozhodčí je také jen člověk a dělá chyby, ale nechápu proč by měl být pokutován klub za nesportovní chování svých diváků. Zaházet led odpadky je špatně to ANO, ale lehká kritika v podobě pár sprostých slov? Kolikrát rozhodčí není po utkání nijak pokutován a ikdyž udělá několik HRUBÝCH chyb není ani potrestán v podobě STOPKY na pár zápasů a divák odchází ze zápasu znechucen a klub ještě musí platit! PLATIT ZA TO, ŽE DIVÁCI MĚLI VE SPORNÝCH SITUACÍCH PRAVDU? Jako příklad dám jeden můj postřeh ze včerejšího zápasu. Pepe se mě ptal proč nadávám domácímu golmanovi po našem gólu na 3:1. Možná to při oslavě gólu někteří nepostřehli, ale přesně tahle situace mohla mít za následek pokutu pro náš klub… Stezka vztekle odpálil puk z branky na plexi naším směrem. Dva metry za mantinelem stál malý chlapec a stačilo pár čísel výše a puk měl na hlavě. Nebyla to sice nějaká extra rána, ale i tak to mohlo mít za následek zranění. Jak by to asi dopadlo? Nevole (nadávky) našich diváků (možná nějaký kelímek na ledě) a pokuta pro náš klub…

Když se ještě vrátím k rozhodčím nechápu funkci rozhodčích za brankou! I WSM liga by měla mít možnost videa. A jelikož se za rozhodčí musí platit a nemyslím si, že by to byla malá částka. Měl by se svaz zamyslet nad zavedením videa i v této lize. Návratnost by určitě byla! Uvedu příklad pár let zpátky, kdy jelo Kladno do Havl. Brodu dal náš klub jasný gól a myslím, že to viděl snad celý zimák. Jen jeden pán ten gól neviděl a ano hádáte správně byl to brankový rozhodčí! Tedy člověk, který měl situaci nejblíže. Proč ho neuznal? Neplnil své povinnosti a hrál si v budce s mobilním telefonem… Obrázek, ať si každý udělá sám, ale VIDEO by tento problém jasně vyřešilo!

Dalším faktorem co podle mého názoru znehodnocuje naší ligu jsou farmy extraligových týmů. Příklad uvedu… Třinec pošle pár hráčů na celou sezónu na rozehrání do naší ligy do Frýdku. Těchto pár hráčů vytáhne svůj DOČASNÝ klub na 4.místo tabulky a v Play off mají výhodu lepší pozice a narazí na klub, který není farmou a hráči hrají celý rok spolu a z lepší pozice vypadnou ve čtvrtfinále, protože si Třinec stáhl své hráče zpět! Další případ je reprezentační přestávka… Benátky (spodek tabulky) pojedou do Karlových Varů (momentálně 1.místo) a jelikož Liberec zrovna nebude hrát extraligu pošlou své hráče na tento zápas. Tito hráči jsou schopní rozhodnout zápas. Takže favorit doma prohraje. V následujícím kole po reprezentační pauze, kdy už Benátky nebudou mít hráče z Liberce, tak budou hrát doma proti poslední Kadani a ejhle Kadaň si může odvézt snáz body, než by tomu bylo proti posilněnému týmu o extraligové hráče!

Možná na to někteří lidé mají jiný názor a mohou se mnou nesouhlasit, ale takhle to prostě vidím a myslím, že nejsem sám! Omlouvám se za možné chyby a menší nedostatky (psáno rychle v práci).
POLDI KLADNO OLE!

Afaika
příspěvků: 19
23. listopad 2017 - 8:08
reakce na blog

Pod to se podepisuji, sedí to jak zadek na nočníku.

Afaika

Facebook

Komunita

Povinná četba

HLAVNĚ NESPADNOUT!
Stephen Foster
Muž, jeho syn a jejich fotbalový klub
V tomto ironickém vyprávění o fandovské posedlosti, pojednávajícím o islandských majitelích, věčně se střídajících trenérech, neschopných hráčích, indických koláčích a stadionech, které se vyrovnají tomu nejlepšímu z východoněmecké architektury, se jistě poznají příznivci podřadných klubů z celého světa.

ZÁBAVA

Přívětivé místo pro fanoušky kladenského hokeje, kteří si rádi hrají nebo zrovna nemají co na práci. AKTUALIZOVÁNO!